روستای میانا

این وبلاگ برای خدمت رسانی به همولایتی های عزیز ایجاد گردید

روستای میانا

این وبلاگ برای خدمت رسانی به همولایتی های عزیز ایجاد گردید

معدن سرب و فلورین میانا(تصویری)


خوش امدید


 

معدن سرب و فلورین میانا

معدن میانا تقریبا"در قسمت جنوب شرقی روستا واقع است فاصله ان تا پل سفید 40 کیلومتر و تا ساری80کیلو متراست

از بهره بردارن ان میتوان به اقایان رودانی-شریف و در حال حاضر به اقای گرجی اشاره کرد.

گارگران این معدن در زمانی به بیش از 100 تن میرسید که قریب به50 نفر از انها خانمها بوده اند.

ازگارگران ان میتوان به مرحوم هادی خورشیدی-مرحوم اسماعیل فرهادی-مرحوم رمضان جعفری –مرحوم علی حسین یوسفی-مرحوم عبداله خورشیدی-مرحوم اله قلی محمدی-رمضان خورشیدی-خیراله جعفری و از خانمها به سیده طاوس حسینی اشاره کرد.

در حال حاضراین معدن دارای 10 گارگر میباشد که میتوان به اقایان حبیب یوسفی-علی حسنپور-غلام خورشیدی-شعبان خطابی وعلی پناه عباسی اشاره کرد

در طول مدت بهره برداری ازمعدن در اثر یک سانحه یک نفر بنام محمد حسین احمدی فوت کرده است

پروانه بهره برداری این معدن در سال 1354 به نام شرکت شاهین صادر شده است .این شرکت برای مدتی به بهره برداری فلورین مبادرت و محصول استخراجی را به شرکت ملی فولاد فروخته است .در اواسط سال1365 معدن به شرکت منطقه ای معادن مازندران واگذار گردیده است واین شرکت معدن را تجهیز و به بهره برداری ادامه داده است .در سال1369تحقیقات فراوری در مقیاس ازمایشگاهی توسط موسسه تحقیقات و کاربرد مواد معدنی بر روی معدن انجام گرفت.نتایج حاصله نشان داده است که بهترین روش برای دستیابی به کنسانتره فلورین با عیار سرامیکی روش فلوتاسیون می باشد.روش ثقلی بدلیل نزدیکی وزن مخصوص کانیهای گانگ وفلورین نتایج مطلوبی نداشته است.همچنین در حین خردایش و عملیات اسیاب حداکثر دقت باید صورت پذیرد.تا میزان نرمه حاصل تا حد ممکن کاهش یابد.

در محدوده معدن تشکیلات ژوراسیک شامل بخش ماسه ای و شیلهای زیرین و اهک فوقانی دلیجان و لار و همچنین قسمت کوچکی از تشکیلات ماسه ای کرتاسه و تشکیلات کرج رخنمون دارند.

کانی سازی در اهکهای دولومیتی سازند الیکا احتمالا در امتدادگسلها به وقوع پیوسته است .شکل کانسار استوک ورک و شامل رگه ها و عدسی های متعدد و در ارتباط با یکدیگر می باشد طول رگه اصلی در حدود 750 متر است و عمق رگه در حدود40 متر تعیین شده است.

کانسنگ معدن را فلورین و سرب و کمی باریتین با گانگ کلسیت تشکیل میدهد. ذخیره مورد تائید در گواهی کشف 500000تن با عیار56/46 درصد فلئرین و1/11 درصد سرب تعیین شد.ولی در محاسبات بعدی توسط شرکت شاهین ذخیره قطعی معدن 1700000 تن با عیار 30 در صد فلورین و 7 درصد سرب بر اورد گردیده است.

با توجه به اینکه مواد باطله روی معدن حاوی مقدار کمی فلورین و سرب است ذخیره معدن 1 میلیون تن با عیار 30 در فلورین و 7 در سرب از طرف وزارت معادن و فلزات مورد تائبد قرار گرفت .بر مبنای اخرین گزارش وزارت معدن در بهمن1378 ذخیره قطعی این معدن 338000 تن گزارش شده است.

در نمنونه های سنگ جوری شده به خصوص در نمونه هایی که عیار فلورین به حد اسیدی نزدیک می شود نا خالصی های گانگ مواد فلزی و مضر بسیار کم است .این کانسار به علت وسعت و ذخیرن جزو مهمترین ذخایر فلورین ایران به شمار میرود




 



 



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد